Blog

 1. Hoe kan ik mijn iMac of MacBook sneller laten draaien?

  Tot en met 2012 werden bijna alle iMacs en MacBooks standaard met een HDD-schijf geleverd. Dit type harde schijf beschikt echter over ‘bewegende delen’ die in de loop der tijd simpelweg langzamer worden. Als jouw oudere Mac dus steeds trager reageert of opstart, is dit waarschijnlijk de oorzaak.

  Lees meer »
 2. Wat is het verschil tussen de MacBook Air en de MacBook Pro?

  Je wilt een MacBook aanschaffen, maar twijfelt tussen een Air of de Pro. Dit artikel verklaart kort de belangrijkste verschillen tussen beide modellen.

  Waarom een MacBook Air?

  Lees meer »
 3. Ik wil graag een MacBook – maar welke processor moet ik kiezen?

  Om te bepalen welk type processor nodig is, moet je eerst bepalen waar je jouw MacBook voor wilt gaan gebruiken.

  Apple gebruikt voor al haar producten de Core i processor. Dit type is de best presterende processor voor de consumentenmarkt. Zij gebruikt 3 verschillende typen voor haar MacBooks.

  Lees meer »
 4. Tweedehands MacBook kopen; waar moet je op letten?

  Als je een tweedehands MacBook wilt aanschaffen, waar moet je dan op letten? Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat deze 100% werkt.

  Wij geven je in dit artikel 10 tips waardoor je een tweedehands MacBook op de belangrijkste punten kunt controleren en ‘weet’ wat je aanschaft.

  Lees meer »
 5. Help! Mijn Mac heeft strepen!!

  Krijg je plotseling vreemde strepen of kleuren in je beeldscherm? Of veranderd het beeld opeens in een blauw scherm? 

  Dat is schrikken als zoiets gebeurt. Sommige MacBook Pro’s (15″) en iMacs (27″) van voor 2011 kampen namelijk met serieuze videokaart-problemen. De meest voorkomende symptomen van een defecte videokaart zijn:

  Lees meer »
 6. Is de accu van jouw MacBook snel leeg?

  Dan heb je waarschijnlijk last van een ‘luie’ of gezwollen accu.

  Dit wordt veroorzaakt door het niet goed – of juist te vaak – opladen van de accu. Zo’n opgezwollen accu kan echter schade aanrichten aan andere onderdelen van je MacBook. Merk je dus dat de  dat het apparaat opeens uitvalt of hapert zonder logische reden?

  Lees meer »